Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Codul produselor de calitate

SĂ ÎNCURAJĂM PRODUSELE ROMÂNEȘTI! În acest scop, lista ar putea cuprinde un adevărat cârnat de bunătăți neaoșe.

                          CODUL PRODUSELOR DE CALITATE
                propus de (g)astronomul Mihai Frunză
   Cumpărătorii cer ca produsele românești să fie prezente și în orice supermarket. În acest scop, marile lanțuri de magazine au stabilit un cod al calității produselor autohtone, după cum urmează:

- Merele să aibă viermi de mătase.
- Salata verde să fie albastră.
- Lăptucile să fie mulse manual.
- Varza albă să fie de Bruxelles, iar varza roșie de Strasbourg.
- Perele românești să fie poloneze.
- Roșiile să aibă codița pe partea opusă.
- Castraveciorii să fie numai din soiul Terente.
- Pepenii galbeni de Dăbuleni să fie fabricați pe un vapor.
- Prunele să conțină cel puțin 40% țuică de tescovină.
- Pepenii verzi de Dăbuleni să fie din soiul Pamela și să fie goi.
- Cartofii să fie rezistenți și la gândacul de bucătărie.
- Fasolea boabe să conțină numai gaze din conducta Nabucco.
- Mărarul și pătrunjelul să fie prezentate de băbuțe care să nu depășească 21 de ani.
- Usturoiul să conțină minimum 50% căței comunitari.
- Ceapa să nu depășească efectul lacrimogen al serialelor turcești.
- Vinul vechi să aibă un termen de garanție de maximum 12 luni.
- Cârnații de Pleșcoi să aibă dimensiuni decente.
- Mușchiul de vită să fie biceps.

                              Vă dorește un apetit specific românesc,

                                                  MIHAI FRUNZĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu