SĂ ÎNCURAJĂM PRODUSELE ROMÂNEȘTI! În acest scop, lista ar putea cuprinde un adevărat cârnat de bunătăți neaoșe.
CODUL PRODUSELOR DE CALITATE
propus de (g)astronomul Mihai Frunză
propus de (g)astronomul Mihai Frunză
Cumpărătorii cer ca produsele românești să fie prezente și în orice
supermarket. În acest scop, marile lanțuri de magazine au stabilit un cod al
calității produselor autohtone, după cum urmează:
- Merele să aibă viermi de
mătase.
- Salata verde să fie
albastră.
- Lăptucile să fie mulse
manual.
- Varza albă să fie de
Bruxelles, iar varza roșie de Strasbourg.
- Perele românești să fie
poloneze.
- Roșiile să aibă codița pe
partea opusă.
- Castraveciorii să fie
numai din soiul Terente.
- Pepenii galbeni de
Dăbuleni să fie fabricați pe un vapor.
- Prunele să conțină cel puțin
40% țuică de tescovină.
- Pepenii verzi de Dăbuleni
să fie din soiul Pamela și să fie goi.
- Cartofii să fie rezistenți
și la gândacul de bucătărie.
- Fasolea boabe să conțină
numai gaze din conducta Nabucco.
- Mărarul și pătrunjelul să
fie prezentate de băbuțe care să nu depășească 21 de ani.
- Usturoiul să conțină
minimum 50% căței comunitari.
- Ceapa să nu depășească efectul
lacrimogen al serialelor turcești.
- Vinul vechi să aibă un
termen de garanție de maximum 12 luni.
- Cârnații de Pleșcoi să
aibă dimensiuni decente.
- Mușchiul de vită să fie
biceps.
Vă dorește un
apetit specific românesc,
MIHAI
FRUNZĂ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu