Credeți că eu dorm în post? Nu! Îmi păzesc cu strășnicie cârnații.
REȚETE DE TOT RÂSUL PENTRU CÂRNAȚI
CÂRNAȚI CU FASOLE: Gătiți o cratiță mare cu iahnie de fasole și
ghiftuiți-vă mațele cu ea. În felul acesta, veți putea spune că aveți burta
plină cu cei mai dolofani și mai explozivi cârnați cu fasole.
CÂRNAȚI CU OUĂ: Desigur, gurmanzii ușor
obsedați se vor gândi la prostii. Să le fie rușine!
TRANDAFIRI MOLDOVENEȘTI: Secretul lor
cică s-ar găsi în mațele țepoase provenite de la porcii spinoși aduși prin
contrabandă din Republica Moldova. În tocătură, alături de usturoi și ardei
iute, se amestecă omogen și conținutul unui flacon cu parfum bulgăresc.
CÂRNAȚI POLONEZI: Se știe că
polonezii sunt cam mățoși și nu suportă orice umplutură. Pe cea rusească, în
niciun caz!
CÂRNAȚI DE PLEȘCOI: Rețeta lor este
secretul Elenei Udrea și se spune că ar fi cârnații cei mai tari.
CÂRNAȚI OLTENEȘTI: La început, acești
cârnați erau scurți și groși. Rețeta lor a fost schimbată radical la sugestia
maestrului Ion Dolănescu. Acesta a cerut ca ei să fie lungi și subțiri pentru a
se armoniza perfect cu vocea sa.
HOTDOGI: Sunt cârnații americani fierți
pe care românii îi dau la câini.
DEBREȚINI: Avem de-a face cu niște
cârnați ungurești lungi de 10 centimetri, motiv pentru care senzația de sațietate
este nesatisfăcătoare. De aceea, nu-i de mirare că gospodinele din Debrețin
preferă să facă piața în Maramureș.
Mihai FRUNZĂ
- specialist în încurcături de limbă și de mațe
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu