Mare amator de bunătăți tradiționale, am
evadat la țară. Acolo, surpriză! Porcii au dispărut din cauza pestei. Așa că
m-am mulțumit cu vreo câteva rețete noi:
CÂRNAȚI DE CURCAN. Șeful de post din sat a reușit să-și salveze
porcul, pe care l-a tăiat la timp și l-a făcut cârnați. Mi-a oferit și mie unul
de vreo 10 centimetri. Nu m-a satisfăcut pe deplin și acum le înțeleg perfect și
pe bietele noastre femei.
CALTABOȘI DE GUINEEA. Unchiul
Costică a avut doi porci pe care veterinarii i-au incinerat. Totuși, a reușit
să ascundă un porcușor în șifonier. L-a
sacrificat, dar n-a ajuns decât pentru caltaboși. M-am delectat și eu cu o bucățică.
Gustul era deosebit, dar parcă nu era de Guineea, ci, mai degrabă, de Senegal.
POMANA PORCULUI DE PRIMAR. Primarul
din comună și-a făcut pomană de mătușa Florica și i-a lăsat unul din cei doi
porci. Din păcate, într-o noapte, i-a fost furat. Mătușa îl bănuiește pe
adjunctul șefului de post. Așa că, acum ține și ea post. Pe mine m-a tratat cu
o omletă.
TOBĂ CU PIELE DE PORC. Moș Haralambie
este toboșar în taraful comunal. Toba lui este fabricată din piele de porc, așa
că moș Haralambie linge bețele și susține că au un gust delicios. Eu m-am lins
pe bot de tobă.
RĂCITURI
DIN ADIDAȘI. Copitele de porc erau numite, nu demult, adidași și din ele se
făceau niște răcituri grozave. Anul acesta, tanti Aglaia, în lipsa porcului, a
făcut răcituri din adidași chinezești. Mi-a dat și mie o porție. Aspicul este
acceptabil, dar șireturile sunt nedigerabile.
TOCHITURĂ SPANIOLEASCĂ. Lelea Safta
s-a dus la oraș și cu jumătate din pensie a cumpărat două kilograme de carne de
porc importată din Spania. A ieșit o tochitură bunicică. Am mâncat cu poftă, am
băut și ceva zaibăr, după care lelea s-a binedispus și a dansat pe masă cu foc
un flamenco.
Mihai
Frunză
gastronomad
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu