HAM - HAMBURGERI= Chiftele chinezești servite în chifle de orez.
SUSHI STRONG= Preperat japonez ce conține
pește foarte crud. După cum afirmă bucătarii brazilieni, cel mai crud pește
este piranha.
HOT- CAT= De fapt, e vorba de un
hot-dog în care cârnatul seamănă cu o coadă de pisică în călduri.
CORDON BLEU MARINAT= Se prepară la
cuptor, încins. Bucătarul poartă obligatoriu un halat alb cu dungi albastre.
OUĂ FLORENTINE= Ouăle se fierb bine
cu mânuța pricepută a bucătăresei Florentina. Dacă gospodina se numește
Genoveva, ouăle sunt genoveze și sunt foarte apreciate de marinari.
ROLLMOPS (în traducere, mopuri
rulate)= Este un fel de mâncare foarte popular în nordul Europei, unde
gospodinele gătesc și fac curățenie în același timp.
FALAFEL= Fala felurilor bucătăriei
arăbești, care constă în niște amărâte de chiftele din năut, care nu conțin
nici măcar un pic de colesterol, așa de poftă.
PAELLA= Este felul în care spaniolii
s-au gândit să-și ia la revedere de la celebra cântăreață Ella Fitzgerald, la
masa de adio.
PUI SHANGHAI= Puii sunt delicioși,
dar nu trebuie folosiți până când nu fac ochi.
BIFTEC TARTAR= O mâncare cu care
păcătoșii sunt pedepsiți în iadul capitalist: carne de vită tocată și crudă,
recomandată de medici pacienților fără dinți. Cei care au dinți o
mănâncă în lipsă de altceva.
Mihai Frunză
master chefliu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu