Vegetarian convins... că erbivorele sunt delicioase.
REȚETELE UNUI MASTER CHEF... DE BĂUT
CÂRNAȚI
DE BERE= Pe o masă lungă, se aliniază câteva șiruri de halbe pline cu
bere. Se adaugă alune și sărățele, după gust.
SARMALE
DE POST= Modul de preparare depinde de post. La TVR, Mircea Dinescu le face
cu portocale, iar la Prima TV, Vârlan le face cu pițipoance apetisante.
SALATĂ
BOEUF= Amestec de vegetale pus în meniu atunci când ați invitat la masă un
bou.
CIUPERCI
FLAMBATE= Se consumă cu grijă. Pot
produce arsuri la stomac, dar sunt o nebunie.
PIZZA
HAVAIANĂ= Pe un blat din aluat în formă de havaiană se pun toate resturile
din frigider. Gurmanzii cu sentimente antiamericane pot înlocui havaiana cu o
balalaică.
CHIFTELE
DE CREIER= Pot fi preparate numai de bucătăresele care-și toacă soții la
cap foarte mărunt.
CLĂTITE
CU VIȘINATĂ= La desert, se iau paharele în care s-a servit țuica la
aperitive și se clătesc cu doi litri de vișinată. Cu aceeași vișinată se clătește
și gâtul.
SUPĂ DE GHIOCEI= Este o delicatesă de
primăvară din fructe de mare. Ghiocelul este un ghioc foarte fraged. Vă lăsăm
pe dumneavoastră să-i ghiciți gustul.
ARDEI
GOLIȚI= Se ia o porție de ardei umpluți. Se scoate din ei tocătura și se dă
la rațele care, la rândul lor, sunt date mesenilor pe varză.
TORT
NAȚIONAL= Se ia o pânză de in sau de cânepă și se ornează cu râuri și cu
fluturi. Atenție la cânepă! Produce halucinații.
Mihai Frunză,
creator de rețete cu penicilină
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu