Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Asociaţii istorice

   VESPASIAN ŞI TITUS: Tată şi fiu, au ajuns la concluzia că tufişurile din Roma nu mai fac faţă şi au hotărât să construiască closete publice. Asociaţia lor s-a destrămat pentru că nu s-au înţeles asupra denumirii acestora. Unul dorea ca edificiile să se numească vespasiane,celălalt, tituse. În cele din urmă, cel mai înţelept, adică Titus, a cedat şi s-a mulţumit cu tufişurile..
   CHIRIL ŞI METODIU: Doi fraţi care au introdus metodic alfabetul chirilic în lumea slavă. Datorită lor, analfabeţii nu vor şti niciodată să scrie cu litere chirilice.
   ROMULUS ŞI REMUS: Doi fraţi gemeni care s-au bătut ca să întemeieze Roma. Învingător a fost Romulus. Dacă ar fi fost Remus, Roma s-ar fi numit Rema.
   VASILE ŞI LUPU: Domnitor moldovean duplicitar, contemporan cu munteanul Matei Basarab. Vasile îl iubea pe Matei Basarab, în timp ce Lupu voia să-l mănânce.
   LEONIDAS ŞI XERXES: Leonidas a fost un rege spartan care a inventat pilele termice. Xerxes a fost un rege persan care, pentru a-şi păstra tronul, avea nevoie de pile. Din întâlnirea celor doi a rezultat bătălia de la Termopile.
   NERO ŞI FRANCO: Nero a fost un dictator roman care i-a servit ca model dictatorului spaniol Franco. Într-un viitor film, personajele vor fi interpretate de Franco Nero.

 Călător român odihnindu-se pe ruinele unui edificiu roman din Tibiscum (Caransebeş). Geanta de pe umăr conţine nişte varză şi ceva brânză cu miros de viezure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu