Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Un intelectual a violat o găină

   - Mişule, du-te repede la piaţă şi cumpără o găină! îi zice nevasta. Ai grijă să fie grasă şi frumoasă, din popor! Uite 50 de lei. Vezi unde-i pui să nu-i pierzi! Sunt ultimii.
   A plecat. Pe drum s-a întâlnit cu băieţii. Nu s-au văzut de ieri. Au intrat la ,,Căţeaua leşinată" pentru a sărbători evenimentul. Fiecare a dat câte un rând. El a dat numai cinci optimi de rând. Un rând întreg costă 63 de lei şi cincizeci de bani. A părăsit bodega vesel şi trist.Se îndreaptă spre casă agale, ticluind în gând o poveste zguduitoare în care a fost jefuit de o bandă de căldărari ursari înarmaţi cu muschete şi halebarde. Deodată, într-o curte pustie vede obiectul expediţiei sale ratate: o găină mare şi grasă, din popor. Ciuguleşte absent firele de iarbă şi priveşte chiorâş la o gâscă crăcănată şi proastă ce încearcă să înoate într-o cutie de conserve. O idee teribilă îi încolţeşte în circumvoluţiunile perfecţionate până la tocire prin înalte şcoli. Simultan, un zâmbet diabolic îi răsare în colţul gurii.
   - Nu! Nu se poate să fur găini! îşi zice. Sunt un intelectual de înaltă valoare. Ce-ar spune soacră-mea? Nu! Aşa ceva, nu! Mai bine murim de foame cu toţii.
   Imaginea celor doi copilaşi stingându-se lent de inaniţie îl trezeşte crud la realitate.
   - Ce naiba! - se îmbărbătează - sunt, totuşi, un adevărat român. Să mă comport ca atare!
   A dat năvală în curte şi a apucat găina cu disperarea cetăţeanului onest care vede pragul minim de subzistenţă propus de guvern undeva, în tavan. Găina a început să emită cotcodace mirate. Din fundul curţii a apărut un dulău mare şi fălcos. În deplin consens, câinii cartierului latră asurzitor. Din casă au ieşit proprietarii înarmaţi cu bâte şi topoare. Vecinii au sărit cu târnăcoape şi flinte. L-au luat ca din oală. Cât ai zice peşte era legat fedeleş şi predat poliţiei sanitare ce trecea întâmplător pe acolo. Poliţia adevărată nu şi-a făcut apariţia nici în ziua de astăzi. O anunţăm şi pe această cale că este încă aşteptată. Au sosit, în schimb, reporterii de la "Evenimentul silei" echipaţi cu şase taxiuri, un buldozer şi patru basculante. La redacţie, directorul i-a întrebat:
   - Ei, ceva nou?
   - Mai nimic, au răspuns. Un intelectual pârlit a furat o găină.
   - Ce să-i faci, zice directorul. Asta e! Le mai stilizăm pe ici, pe colo şi-o să iasă ceva interesant.
   În ediţia specială de miezul nopţii a ziarului se poate citi următoarea relatare stilizată a banalului eveniment:

Un intelectual a violat o găină
   Ieri, pe strada Andrei Cocoş a avut loc un original şi oripilant act de sadism violent. Intelectualul Mişu Mierlă, aflat sub influenţa nefastă a băuturilor alcoolice contrafăcute, a filmelor porno şi a şedinţelor de tantra - yoga, a pătruns cu forţa în curtea cetăţeanului Vasile C. Turturică. În curte nu se afla decât găinuşa Gina, care ciugulea cu naivitate boabe de porumb infestat cu paration, importat din Filipine. Criminalul s-a apropiat tiptil, i-a sfâşiat penele şi a violat-o sălbatic de unsprezece ori şi jumătate. În final, a obligat-o la perversiuni sexuale inimaginabile. Alertaţi de strigătele de plăcere ale găinii, locuitorii cartierului au sărit în ajutor. În câteva secunde a sosit şi poliţia. Odiosul violator s-a predat imediat. În exclusivitate pentru ziarul nostru a declarat:
   "Nu regret nimic. Ador găinile din rasa Leghorn. Temperamental, sunt net superioare bibilicilor. Dacă drăgălaşa Gina va considera că i-a fost pătată reputaţia,îi voi recunoaşte oul şi voi accepta s-o iau de soţie."

   Asta a fost tot. Între timp, Mişu Mierlă a atins ceea ce îşi dorea încă din tinereţe: celebritatea. Nu mult după aceea, la un colţ de stradă, două domnişoare durdulii au început să comenteze la vederea lui:
   - Uite-l pe intelectualul acela odios! Auzi, tu, de unsprezece ori şi jumătate! Urăsc oamenii superficiali care nu sunt în stare să-şi ducă treburile până la capăt.

 Găinuşa Tina, verişoară primară cu Gina, s-a răzbunat pe intelectuali şi mi-a violat grădina cu flori scurmând cu ciudă rondurile cu primule. După ce a săvârşit abominabila faptă, iat-o pregătindu-se cu nonşalanţă să-şi ia zborul peste gard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu