Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Specialități românești

Specialist căruia îi chiorăie mațele pentru că ține post

SPECIALITĂȚI ROMÂNEȘTI

   SALAM CU SOIA: Cântăreț de manele care face reclamă la conservele de fasole.
   BRÂNZĂ CU MĂMĂLIGĂ: Felul în care o femeie este frământată de gândul că bărbatul ei este cam moale și, de multe ori, pripit.
   DACIA 1300: Ceea ce și-ar fi dorit să conducă domnul Basarab I, dar n-a apucat pentru că-i fusese furată din parcare cu un mileniu în urmă de niște tâlhari sirieni aflați în drum spre Roma.
   CIOCOLATA ROM: Specialitate despre care putem vorbi, spre deosebire de mușchiul țigănesc pe care suntem obligați să-l savurăm în liniște.
   PUI LA CEAUN: Pentru că puiul este plin de hormoni de creștere, ca român bine crescut, nu mai pui nimic la ceaun sau, cel mult, pui de mămăligă.
   MUȘTAR DE TECUCI: Celor aflați în trecere prin Tecuci și sunt enervați de comportamentul delăsător moldovenesc, le sare muștarul iute, dulce sau normal - în funcție de temperamentul fiecăruia.
   BICICLETA PEGAS: Ochelari de vedere pentru femei; cu ajutorul lor, distinsele doamne își pot vedea mârțoagele de bărbați ca pe niște armăsari focoși și înaripați.
   MAȘINA DE CUSUT ILEANA: Mitralieră, fabricată la Cugir, care trage cu gloanțe prevăzute cu niște copci. În felul acesta, rănile produse ies gata cusute. Numele de Ileana a fost dat pentru că povestea cu mașina de cusut este foarte frumoasă.
   VARZĂ A LA CLUJ: Program de guvernare inițiat de Emil Boc și desăvârșit de Dacian Cioloș. Bine tocat, acesta este învelit cu discreție în varză murată de Bruxelles.
   TOCHITURĂ MOLDOVENEASCĂ: Rețetă inventată de o superbă bucătăreasă din Botoșani care, după ce-i ispitea pe bărbați cu o ciorbă rădăuțeană, le tochea toți banii din buzunare.
   PORUMB FIERT: Articol de plajă, fabricat în cazane de rufe, oferit turiștilor care dau în clocot.
   CÂRNAȚI OLTENEȘTI: Subțiri, fini și cu gusturi rafinate, trădează faptul că oltenii fură și prin Pleșcoi.
                                                                         Mihai FRUNZĂ
                                                                de viță pentru sarmale




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu