Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Marile premii


   OSCAR. Este o statuetă oribilă, acordată unor actori și regizori de film americani cu scopul ca aceștia să învețe să spună thank you.
   PULITZER. Premiu acordat tot de americani pentru jurnalism și literatură. Din motive misogine, românii cred că de el beneficiază numai femeile.
   GOPO. Trofeu și gală promovată cu scopul ca cineaștii, actorii și criticii de film români să se bucure având alibi de un concert extraordinar Dan Bursuc.
   GRAMMY. Academia americană a artelor oferă cântăreților în vogă câte un mic gramofon, dovedind un mercantilism prăfuit. Muzicienii speră ca, în viitor, organizatorii să ofere pick-up-uri și chiar casetofoane.
   CESAR. Este un fel de Oscar franțuzesc. Deosebirea față de americani este că laureații nu spun thank you, ci un simplu merci.
   GLOBUL DE AUR. Recunoaște excelența în film și televiziune. Este un trofeu micuț și ușor, pentru a putea fi atârnat în bradul de Crăciun.
   BAFTA. Iată că și englezii vor să aibă un Oscar al lor. Premiile se acordă de către un juriu mult mai calm, care apreciază pe cei mai băftoși realizatori de film ai anului.
   BALONUL DE AUR. Ar fi trebuit să se acorde pentru cele mai talentate picioare. În realitate, sunt premiate doar picioare păroase și chiar crăcănate.
   NOBEL. Este premiul cel mai valoros, oferit anual de Academia suedeză (un milion de dolari). Cel mai contestat este cel pentru literatură. Chiar și noi îl contestăm și suntem nemulțumiți pentru că speranțele lui Mircea Cărtărescu sunt sistematic dinamitate.

                                              Mihai Frunză
                   deținătorul Premiului Nobel pentru caligrafie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu