Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Cărţi serioase în viziunea unui umorist

   LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI = Un englez chinuit în mijlocul străzii de cumplite probleme digestive nu ştie încotro s-o apuce: spre primul cabinet medical sau spre primul tufiş?
   ROŞU ŞI NEGRU = Un tânăr comunist congolez este exclus din partid pentru că a fost surprins jucând la ruletă.
   TOM JONES = Un solist de muzică pop cântă într-un concert melodia ,,Dalila". Spectatorul Samson, netuns şi needucat aruncă în el cu un disc de aur şi stabileşte un nou record al Marii Britanii.
   SUFERINŢELE TÂNĂRULUI WERTHER = Tânărul Werther suferă de cumplitele chinuri ale iubirii, fiind îndrăgostit de soţia celui mai bun prieten. Pentru că prietenul are obiceiul să frecventeze femei dubioase, tânărul va suferi şi de o usturătoare boală lumească.
   AVENTURILE LUI SHERLOCK HOLMES = Marele detectiv este angajat de un soţ gelos ca să-i urmărească soţia. Detectivul o urmăreşte cu succes şi are cu ea mai multe aventuri.
   PROCESUL = Domnul Kafka este arestat pentru că scrie romane abracadabrante. După un lung proces chimic care are loc în America este condamnat la metamorfoză.
   ÎN CĂUTAREA TIMPULUI PIERDUT = Marcel, viitor scriitor şi grafoman, îşi pierde ceasul de mână cu pendulă în aglomeraţia unei străzi comerciale. Îl caută vreo două ceasuri dar nu-l găseşte. Îl va reîntâlni după 20 de ani la Paris, într-o pictură de Salvador Dali.
   FERMA ANIMALELOR = Un investitor englez a avut dorinţa fermă de a deschide o fermă de nevăstuici. Afacerea a mers bine până când nevăstuicile s-au organizat într-un sindicat şi au plecat toate cu bilete de tratament la Sovata.
   NUMELE TRANDAFIRULUI = Un călugăr franciscan ateu se converteşte la horticultură şi îşi botează trandafirul Inocenţiu. În final, are surpriza să constate că Inocenţiu nu era trandafir, ci crenvurst şi nu se numea Inocenţiu, ci Aristotel.
   ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI = Ceasul cu cuc din sufrageria unui american coleric nu mai cântă orele, ci minutele. După trei zile, omul înnebuneşte şi aruncă în el cu soacra. Aceasta zboară impetuos, după care aterizează pe duşumea. Nu peste mult timp i-a sosit şi ceasul.

 La aşa întrebare serioasă pusă de un doctor, iată un răspuns pe măsură!

Un comentariu:

  1. UN UMORIST ÎN HEXAGON

    Uşa unui scriitor
    Scârţăind supărător,
    Va pleca cu ea în Franţa
    Cu umor să-i ungă clanţa.

    RăspundețiȘtergere