Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Monumente vesele

STATUIUL  LIBERTĂȚII


   După modelul turnului Eiffel din Slobozia, propunem generoșilor sponsori ai artelor din România și alte idei drăgălașe:
  
   STATUIUL LIBERTĂȚII: Pe soclul amplasat în fața penitenciarului Jilava se va ridica imaginea împietrită a unui bărbat rătăcit cu un ciomag într-o mână și cu un lămpaș ridicat în cealaltă.
   COLOANA FINITULUI: Va fi amplasată în fața Ministerului Transporturilor din București în poziție orizontală și într-o zi de week-end. Coloana se va sfârși la Brașov.
   MICUL ZID CHINEZESC: Lung de circa 300 de kilometri se va confecționa din materiale ieftine cumpărate de la Dragonul roșu. Se va dărui guvernului de la Budapesta care-l va amplasa la granița dintre Ungaria și Siria.
   TURNUL DIN NISA: Se va înălța la Nisa și va fi înclinat spre Monte- Carlo, mai precis spre satisfacția Mihaelei Rădulescu.
   MARCUL DE TRIUMF: Monumentul, închinat durerilor zilnice ale bravilor noștri politicieni, reprezintă o săgeată plecată din arcul guvernamental de la Palatul Victoria spre două direcții: Curtea de Argeș și Fundul Moldovei.
   PODUL LUI APOLO DORNIC: Va avea un singur picior de sirian din Damasc care calcă dornic în mansarda (ca să nu zicem podul) cu mult soare a unei frumoase zeițe din Drobeta - Turnu Severin.
   CARUL DIN ALEXANDRIA: Deși ideea acestui monument cam scârțâie, a venit totuși un moment ca și Teleormanul să se bucure de renumele monopolizat pe nedrept de Caracal.
                                                                 MIHAI  FRUNZĂ
                                               - artist arhitect...onic vrâncean -


Un comentariu:

  1. ... şi lista poate continua (inspiraţie să fie) fiindcă la Caracal, din carul răsturnat s-au rostogolit mulţi actuali constructori de "monomente"

    RăspundețiȘtergere