Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Cadoul

Bela, o bună prietenă, care ne face cinste.

                           CADOUL
o schiță umoristică de Mihai Frunză

    Afară e 8 martie. În casă e cam frig. Mitică Catargiu, nostrom pe un vapor ancorat în portul Vălenii de Munte, sparge purcelușul.Scoate din el un pumn de bani și iese tiptil din casă. La colț dă nas în nas cu Vasilică. Ambele nasuri sunt roșii.
   - Tot după cadou? întreabă Mitică.
   - Tot.
   - Atunci, hai să intrăm puțin la Alambicul vesel ca să ne facem curaj!
   Au intrat. Localul este plin numai cu bărbați. Toți sunt plecați după cadouri.
   - Chelner, câte o tărie! zbiară Vasilică.
   - Vă aduc îndată câte un ciocan.
   - Mai bine câte un baros, adaugă Mitică.Astăzi este o zi mare și trebuie cinstită ca atare.
   Primul baros s-a consumat pe la ora 11. Următorul a venit la 12. Pentru că era ora prânzului, au comandat și două măsline. La ora 17 s-a băut, firesc, barosul numărul 5. La ora 19, în timp ce savurau neconcordant barosul 13, consilierul municipal Costică a ținut un scurt discurs despre importanța femeii în viața familiei moderne. A lui, cică, face niște delicioase merdenele cu ghimbir. Din cauza bâlbâielilor, discursul s-a terminat la ora 21. La ora 23, Mitică Catargiu s-a urcat cu picioarele pe scaun cu scopul de a părea mai înalt. Încă din copilărie, visul său era să practice baschetul american. În acest timp, Vasilică și Costică s-au urcat pe masă unde au încins o horă. Din pură întâmplare, era hora mărțișorului.
   - Chelner, încă două măsline! cere vehement baschetbalistul Mitică. Cred că este ora cinei. Pendula a bătut de 11 ori și un sfert.
   În local este multă rumoare și mult fum. Pompierii n-au sosit încă, deși au fost chemați acum două ore. Probabil că ei beau la alt incendiu. Peste rumoarea generală se aude vocea baritonală a barmanului:
   - Stimați bărbați, este ora 1 noaptea. Am trecut de acum în 9 martie. Ziua femeii s-a terminat! Gata cu cadourile! Acum veți primi și voi câte un cadou pe care îl meritați cu prisosință. Câte un baros din partea casei la toată lumea!
   - S-a marcat! strigă Mitică Catargiu în uralele generale, în timp ce face ghemotoc nota de plată și o aruncă foarte precis la coș.
  






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu