Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Lecturi cu moşi

  Ion Creangă - Moş Nechifor Coţcariul: Moş Nechifor este un fel de Păcală care se ţine numai de şotii şi farse. Cel mai mult îi plăcea să păcălească femeile cu care se culca numai ca să doarmă.
  Mihail Sadoveanu - La crâşma lui Moş Precu: Precum ne spune autorul, lui moş Precu îi plăcea aşa de mult să stea prin cârciumi, încât şi-a cumpărat una din care să nu mai iasă.
   Honore de Balzac - Moş Goriot: Din cauza traducerii mizerabile mi s-a părut un moş mizerabil, mult mai antipatic decât mizerabilii lui Victor Hugo.
   Barbu Ştefănescu Delavrancea - Hagi - Tudose: Tudose este un moş zgârcit, dar păgubos. Suferind de lombo - sciatică, a ales cel mai scump tratament şi anume să doarmă pe o saltea plină cu bani.
   George Călinescu - Enigma Otiliei: Moş Costache Giurgiuveanu este moşul Otiliei şi fratele lui Hagi-Tudose. În felul acesta, istoricii literari au ajuns la concluzia că George Călinescu era văr primar cu Delavrancea.
   Toma Alimoş: Baladă populară despre un tip necredincios care neagă existenţa lui Ali-Baba.

 Moşul din imagine a avut ideea bizară de a se fotografia cu cineva mai bătrân decât el. A găsit un polonez născut în 1846 care, după ce a luat premiul Nobel în 1905, a zis plin de suficienţă: ,,După mine, POTOPUL".

Un comentariu:

  1. FOTOGRAFII ISTORICE4 februarie 2012 la 18:17

    Leahul,varsta mare n-are
    (N-are nici baston!)
    Poza mai reala ar pare
    Cu TUTANKHAMON...

    RăspundețiȘtergere