Manole are nuci. (Ana)Citatul zilei

La Steaua mi-a plăcut cel mai mult. (Pițurcă despre Eminescu)


Paralele inegale

   MONA LISA - Este o combinaţie nereuşită dintre Mona, o vecină de palier care zâmbeşte tâmp la toată lumea şi Lisa, bona de vizavi care s-a măritat de curând cu tatăl unui bebeluş portughez.
   CLEOPATRA - Îmi aduce aminte de o mătuşă din Alexandria care s-a căsătorit cu unchiul Cezar. Au divorţat repede din cauza unui actor care juca destul de bine rolul cetăţeanului turmentat, însă fără să-l egaleze pe marele Costache Antoniu.
   ANNA KARENINA - Soţia unui impiegat de mişcare din Făurei se numeşte tot Anna. Iniţial, se numea Annna, pentru că funcţionarul de la primărie care i-a semnat actul de naştere, în acel moment, vedea triplu. Anul trecut, în timp ce-şi vizita bărbatul la gară, Annna a fost călcată de un marfar care i-a tăiat unghiile de la picioare şi unul din cei trei n.
   ADELA - Vărul unui amic, pe numele său Alecu, a întrebat un specialist în onomastică dacă numele său se scrie cu A de la Albert sau cu A de la Arvinte. Specialistul i-a răspuns că Alecu se scrie corect cu A de la Adela.
   MOLL FLANDERS - Am văzut filmul la mall. De atunci, trăiesc cu impresia că numele adevărat al eroinei este Mall Flanders.
   JULIETA - În blocul de peste drum locuieşte o fată frumoasă cu acest nume. Seara iese în balcon după ce o strigă de jos un tânăr rom căruia îi aruncă cheia de la intrarea în scară. Într-o zi am întrebat-o ce are romul acesta în plus faţă de mine de a cucerit-o aşa lesne. Mi-a răspuns cu nonşalanţă: ,, Un ROM  E  O fiinţă ce are!"

 După opinia multor specialişti acestea sunt paralele inegale.

Un comentariu:

  1. mi-au placut toate, mai putin cel cu Anna, care m-a intristat. imi cedati ideii de a-l reformula? - Soţia unui impiegat de mişcare din Făurei se numeşte tot Anna. Iniţial, se numea Annna, pentru că funcţionarul de la primărie care i-a semnat actul de naştere, în acel moment, vedea triplu. Anul trecut, în timp ce aflase ca barbatul o inseala, a vrut sa-si puna capat zilelor si cand a dat sa se aseze pe calea ferata, il vede pe functionar ca i-o luase inainte, uitase de toate si dadu sa-l ridice de pe bietul om de pe sine, acesta cu o voce gatuita de emotie rosti: "Annna!" atunci femeia vizibil induiosata ii spuse: "Bine, iti dau buletinul inapoi, scrie-l cum vrei tu"

    RăspundețiȘtergere